İçerik değiştir



- - - - -

Önce indirim, sonra %15 zam


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 AKIN

AKIN

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 999 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 22.06.2008 - 20:48


Kene vakaları üzerine pikniklere ara verilmesi, sebze-meyve tüketiminin artması ve yüksek pirinç fiyatları nedeniyle son 2 aydır sıkıntıya giren tavuk üreticileri, satışlardaki durgunluğu aşabilmek için fiyatları yüzde 15-20 oranında aşağıya çekti.

Üretim maliyetlerini göz önünde bulunduran üreticilerin, 3 Temmuz'dan itibaren ise fiyatlara minimum yüzde 15 oranında zam yapılması konusunda ortak karar aldıkları belirtildi.

Adana'da üretim yapan Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, yurt genelindeki tavuk üreticilerinin son dönemde sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bazılarının maliyetleri bile karşılamakta güçlük çektiğini vurguladı.

Çalışkan, satışlardaki düşüşün birkaç nedeni bulunduğunu, alım gücünün azalması ve siyasi tartışmalar etrafındaki belirsizlik ile kene vakalarının artmasıyla vatandaşların piknik sefasından vazgeçmesi, sebze meyve tüketiminin yaz aylarında daha fazla olması gibi nedenlerin ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Geçen ay pirinç fiyatlarında yaşanan artışın beyaz etin yanında vazgeçilmez olan pilav tüketimini önemli ölçüde düşürdüğünü, bunun de sektöre olumsuz yansıdığını ifade eden Çalışkan, ayrıca, son bir ayda hafta sonlarında öğrencilerin geleceğini etkileyen sınavların yapıldığını, bunun da vatandaşların piknik yapmasına engel olduğunu vurguladı.

Beyaz et ihracatının da yeterince yapılamamasının sıkıntı yarattığına dikkati çeken Çalışkan, şunları kaydetti: "Daralan piyasayı yeniden canlandırabilmek adına fiyatları aşağıya çektik. Ancak, bu üreticiyi memnun etmeyecek, sadece stoklardaki ürünlerin tüketimine yönelik ve piyasayı canlandırmak için yapılan bir hareket olacak. Tüketimi cazip hale getirmek amacıyla fiyatlarda yüzde 15-20 oranında indirim yaşanıyor. Bu indirim, Temmuz ayına kadar sürecek. Çünkü, geçen gün İstanbul'da bir araya gelen sektör temsilcileri, 3 Temmuzdan itibaren tavuk fiyatlarının minimum yüzde 15 artırılması kararını aldı. Aynı zamanda üretim miktarı da yüzde 15-20 civarında aşağı çekilecek."

Çalışkan, fiyatların tüm piliçte 3,75 YTL'den 3,30 YTL'ye, but ve göğüste 3,75 YTL'den 3,40 YTL'ye, parça piliçte 3,50 YTL'den 3,00 YTL'ye, bonfilede 5,50 YTL'den 5 YTL'e, kanatta 5 YTL'den 4,50 YTL'ye gerilediğini bildirdi.

Çalışkan, turizm mevsiminin başladığını, ancak, sektörde bu duruma paralel tavuk tüketiminde beklenen canlılığın henüz gerçekleşmediğini anlattı.

Bu yıl turizm sektörünün de geçen yıla oranla canlı geçeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Çalışkan, "Umudumuzu yitirmemeye çalışıyoruz. Geçen yıl tüm yoğunluk seçime endekslenmişti. Satışımız olmamıştı. Önceki yıl ise kuş gribi vakaları gündemdeydi. Tam 'bunların hepsini atlattık, Türk halkı, gönlü daha rahat tatile çıkacak' derken, siyasi belirsizlikler, düşük faiz oranları nedeniyle artan kredi borçlanmaları turizm sektörünü de beklediğimiz ölçüde canlandırmadı, bu da tavuk satışlarına yansıdı" dedi.

#2 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 23.06.2008 - 08:26

Kene kabusu yüzünden pikniklere ara verildiği ve satışların durduğu bir anda, ne oldu da birden halkım keneden de mi korkmaz oldu? Yoksa bunun altında da mı Abdullah Unakıtan'ın sahibi olduğu AB Gıda grubu var. Kuş gribinde yumurtadan vurmuştu voleyi, şimdi Kene'den yararlanıyor olmalı. Yakında tavukların kokusuda çıkar gün yüzüne.

Şimdiye kadar yedi şirket kurdular

Abdullah Unakıtan'ın adı ilk kez İskerderpaşa cemaati mensuplarının ortağı olduğu Bedir Dış Ticaret adlı şirkette ortaya çıktı. 1981'de kurulan şirketin ortakları arasında Nakşi cemaatinin liderlerinden Eymen Topbaş'ın yanında Kemal Unakıtan da bulunuyordu.
Kemal Unakıtan'ın Maliye Bakanı olmadan önce yem ithalatı yaptığı bu şirket, Ağustos 2005'te tasfiye kararı aldı. Bu yıl ağustosta tasfiyesi bitecek. Ortakları arasında Abdullah Unakıtan, kardeşleri Fatma Unıkatan ile Zeynep Basutçu da bulunuyor. Unakıtan ailesi asıl büyümesini 2001 sonrası gerçekleştirdi. Bu dönemde kurdukları şirketler şunlar:
21 Ocak 2001: AB Gıda, ortakları Abdullah Unakıtan, annesi Aysen Unakıtan, kız kardeşleri Zeynep Basutçu ve Fatma Unakıtan.
8 Temmuz 2004: Avek, ortakları Abdullah Unakıtan, Hülya Paşalı ve İsmail Bostan. Unakıtan geçen yıl temmuzda ortaklıktan ayrıldı.
4 Kasım 2004: Serab Gıda, ortakları Abdullah Unakıtan, eşi Hilal Unakıtan, Sedat Namdar ve Avni Üçkerdaşlar. Unakıtanlar bu şirketteki hisselerini geçen yıl temmuzda devretti.
14 Ocak 2005: Telemobil, ortakları Abdullah Unakıtan, Mehmet Sarıbekiroğlu, Hilal Unakıtan, Sedat Namdar ve Fatih Subaşı. Yönetimi Temmuz 2005'te Unakıtan kardeşlere geçti.
19 Temmuz 2005: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızları Zeynep Unakıtan ile Zeynep Basutçu, AB Gıda'nın Avrupa yakasındaki dağıtımını yapmak üzere FAB Gıda Limited şirketini kurdu.
22 Temmuz 2005: Abdullah Unakıtan Şenol Ayvaz ile birlikte SAB Makine Limited şirketini kurdu.

Bakan Unakıtan’ın oğluna ait şirketin, üç ay içerisinde dört kez Yumurtacılar Çarşısı’ndan 105 kuruşa yaklaşık 350 bin adet yumurta satın aldığı ve bunları daha sonra 90 kuruşa satışa çıkarttığı öne sürülmüştü. Yapılan bu ucuz alımlar sonrasında fiyatlar düştüğü belirtilmişti. AB Gıda’nın bu kez de piyasadan yüklü miktarda düşük fiyatlı yumurta aldığı öne sürülmüştü. 15 milyon adet olduğu iddia edilen yumurtaları likit hale getiren AB Grup’un bu yöntemle önemli miktarda haksız kazanç elde ettiği iddia edilmişti.




Maşallah, maşallah. Gözümüz yok. Allah c.c. bu dünyada size han hamam vermeye devam eder inşallah. Şimdiden cepleri oldukça büyük bir kefen diktirmeye başlayın, öbür dünyada hurilere kazandıklaırınızı götürmekte zorlanmayasınız. El insaf ya; halkın yediği ekmek vardı bastınız zamı, pirinç vardı bastınız zamı, patates vardı bastınız zamı, tavuk eti vardı bastınız zamı, karnımız aç ama eğlenceyle karnımızı doyuralım dediler elektriğe bastınız zammı .Eee ne olacak bu halkın hali seçim zamanına kadar nasıl sabredecek sizin yardım paketlerinizin gelmesini? Şimidede kendi siyasi çizgide olmayan esnafa göz dağı vermek mahiyetinde çeşitli şikayetleri değerlendirmek için Eskişehir'e önümüzdeki günlerde maliye müfettişleri gönderiliyormuş. Hayırlı uğurlu olsun. Kepenk imalatçıları bayram edecek.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli